Manufaktura Natura – Naturalny złoty olejek Jojoba, nawilża, reguluje pracę gruczołów, wzmacnia … i nie tylko! 30/80ml!

6.9913.99

- +
Porównaj

Pozyskiwany z nasion drzewa jojoba technicznie określany jest woskiem. Posiada w swojej chemicznej strukturze jedne z najdłuższych spotykanych naturalnie łańcuchów kwasów tłuszczowych. Ich kombinacja składem przypomina ludzki tłuszcz chroniący skórę tak bardzo, że użyty jako olej nośny absorbuje składniki w głąb skóry najlepiej z innych dostępnych na rynku. Głównie ze względu na wysokie powinowactwo z naszą skórą wykorzystywany jest w pielęgnacji całego ciała – począwszy od stóp, po paznokcie, skórki i włosy.

Szczególnie polecamy go do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, przetłuszczającej się, problematycznej.

Dla kogo?

  • Olej jojoba znajduje szerokie zastosowanie – sprawdzi się jako olej nośny dla osób o różnym typie skóry, od suchej do tłustej.
  • Łyżkę stołową oleju jojoba wymieszaj z dziewięcioma kroplami ulubionego olejku eterycznego i wykorzystaj jako głęboko nawilżający balsam do ciała i olejek do masażu.
  • Dodaj olej jojoba do innych olejów nośnikowych jakie posiadasz. Dzięki jego zdolnościom przeciwutleniającym wydłużysz ich przydatność do użycia.

Jak go stosować?

  • jeśli masz suchą cerę, wmasuj olej w skórę, dzięki czemu pozostanie nawilżona i odżywiona,
  • jeśli jesteś posiadaczką cery tłustej, olej jojoba zrównoważy wydzielanie sebum; stosuj  bezpośrednio na skórę lub dodaj kilka kropel do ulubionego kremu,
  • wykorzystaj olej jojoba jako środek do demakijażu skóry twarzy; sprawdzi się także w przypadku usuwania makijażu wodoodpornego, tuszu do rzęs i fluidów,
  • nakładany na czyste rzęsy wzmocni ich strukturę, dzięki czemu staną się lśniące,
  • nakładaj na spierzchnięte usta, doskonale je nawilży,
  • używaj jako kremu do rąk,
  • dodaj kilka kropel do kosmetyków jakich używasz w pielęgnacji włosów; olej sprawi, że kosmyki będą mocne, nawilżone i lśniące,
  • w przypadku chorób skóry takich jak łupież i łuszczyca nałożony bezpośrednio na stan zapalny złagodzi swędzenie i przyśpieszy regenerację naskórka,
  • stosowany w masażu bolących mięśni pomoże osobom zmagającym się z reumatyzmem,
  • olej jojoba to doskonały nośnik perfum; nanieś małą ilość oleju na miejsca, na które nanosisz perfumy, a przedłuży to ich trwałość,
  • wlej 3 łyżki oleju do ciepłej kąpieli; dzięki temu skóra pozostanie nawilżona i nałożenie balsamu nie będzie koniecznością,
  • kilkoma kroplami oleju wzbogać swój ulubiony krem, balsam lub olejek do ciała bezpośrednio przed użyciem,
  • dzięki wysokiej zawartości wit. E stosowany regularnie na strupy, blizny lub rozstępy spłyci je i sprzyja zanikaniu znamion,
  • wykorzystaj olej do domowego manikiuru i pedikiuru – olej nawilży skórki i paznokcie,
  • zastosuj olej jako krem do stóp – zmiękczysz suchą i popękaną skórę pięt.

Nazwa surowca wg INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Organic, certyfikat organiczności Soil Association

Opakowanie: butelka aluminiowa z pompką 80ml

Przechowywanie:

Olej jojoba nie jełczeje. Mimo tego zaleca się przechowywanie go w temperaturze pokojowej lub lodówce, bez bezpośredniego dostępu do wilgoci i nasłonecznionych miejsc.

Weight 0.08 kg
Marka

ManufakturaNatura

Pojemność

30, 80

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Manufaktura Natura – Naturalny złoty olejek Jojoba, nawilża, reguluje pracę gruczołów, wzmacnia … i nie tylko! 30/80ml!”

Może Ci się spodobać…